دکتر حق شناس به دیار باقی پیوست

 

                                                        

 

دکتر علی محمد حق شناس زبان شناس برجسته و از چهره های ماندگار کشور روز جمعه در سن 70 سالگی چشم از جهان فروبست و به دیار باقی پیوست.

 

به گزارش واحد مرکزی خبر ، علی محمد حق شناس متولد سال 1319 در جهرم، دیپلم ادبی را از دبیرستان نمازی شیراز گرفت و پس از عزیمت به تهران لیسانس زبان و ادبیات فارسی را از دانشسرای عالی تهران اخذ کرد سپس عازم انگلستان شد و از دانشگاه لندن در رشته زبان شناسی و آوا شناسی همگانی دکترا گرفت. سال 1352 به ایران بازگشت و نخست در دانشگاه ملی (شهید بهشتی) و سپس در دانشگاه تهران به تدریس پرداخت.

دکتر حق شناس از نسل اول زبان شناسان کشور متخصص زبان شناسی و آواشناسی ، در ادبیات و مسائل نظری ادبی دغدغه ها داشت و در هر دو زمینه تحقیق و قلم فرسایی می کرد. مهمترین کار او «فرهنگ معاصره هزاره انگلیسی ـ فارسی» بود که با همکاری دو نویسنده دیگر در سال 80 تألیف کرد و در بیستمین دوره انتخاب کتاب سال بعنوان اثر برگزیده شناخته شد.

برخی آثار و ترجمه های دکتر حق شناس به این شرح است:

آواشناسی ، تاریخ مختصر زبان شناسی ، تولستوی ، رومان به روایت رومان نویسان ، زبان اثر ساپیر ، زبان اثر بلومفیلد ، سروانتس ، مقالات ادبی ، زبان شناختی.

اثر دیگر او که در بیست و هفتمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برگزیده شناخته شد کتاب تاریخ زبان شناسی (شاخه علوم کاربردی) بود.

استاد علی حق شناس پس از عمری تلاش و کوشش علمی سرانجام دیروز در پی ناراحتی ریوی و قلبی در بیمارستان پیامبران تهران به دیار باقی شتافت.

پیکر این استاد فرهیخته و چهره ای ماندگار علمی دوشنبه 13 اردیبهشت تشییع خواهد شد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد