به گزارش رسا، حضرت آیتا... ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، در دیدار شماری از مسؤولان شعب مؤسسه مالی و اعتباری مهر گفت: نظام اقتصادی و مسأله بانک ها و مراکز مالی در دنیای امروز یک ضرورت است.
این مرجع تقلید ادامه داد: میان مکتب اسلام و غرب بسیار تفاوت وجود دارد؛ زیرا در مکتب غرب عدهای بی دلیل ثروتمند می شوند و عده ای بی دلیل برخاک سیاه می نشینند؛ اما در مکتب اسلام همه باهم باید رشد اقتصادی داشته و مراکز مالی تبدیل به مراکز فعال سرمایه گذاری و اقتصادی شوند.
حضرت آیت ا... مکارم شیرازی افزود: عدهای غربزده می گویند«نمیتوان بانکها را به شکل اسلامی اداره کرد و باید اسم بانکداری اسلامی بر بانکها گذاشت؛ ولی باید همچون برنامه و سیاست بانکداری غربی عمل کرد و مردم فاکتورهای قلابی بیاورند و بانک راضی شود و به آن ها سود بدهد، تنها صورت کار را عوض کنیم و ماهیت همان راهکار غربی باشد؛ زیرا راه چاره ای غیر از این ها نیست»؛ در حالی که ما اینگونه تفکرات را بی اساس میدانیم ما یقین داریم اگر طبق عقود اسلامی فعالیت مالی و بانکداری داشته باشیم، پیشرفت اقتصادی بسیار خوبی خواهیم داشت و هرگز فاصله طبقاتی در کشورهای اسلامی پیدا نخواهد شد. ما با مسؤولان بانکی و مالی اعتباری دربارة فاکتورهای قلابی صحبت کرده ایم و آنها وعده دادهاند جلوگیری کنند؛ ولی تاکنون شکایت مردم باقی است.
وی در ادامه تصریح کرد: گاهی دیده می شود بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری نام کارمزد بر روی سودهای کلان خود می گذارند و می گویند ما 26 درصد کارمزد می گیریم.
این مدرس خارج فقه حوزه علمیه قم با هشدار جدی نسبت به دریافت کارمزدهای کلان گفت: کارمزد بیش از چهار درصد رباخواری است، این اسم عوض کردن است وگرنه همان رباخواری است؛ و اگر کارمزد که از چهار درصد بیش تر شود باید تحت عقود اسلامی همچون مضاربه و اجاره به قصد تملیک و امثال آن صورت گیرد و این مسأله باید با جدیت پیگیری شود اداره پرسنل صندوق ها با چهاردرصد کاملاًًً ممکن است.
وی تصریح کرد: مسؤولان بانکها و مؤسسات اعتباری به کارمندان خود آموزشهای لازم را در خصوص بانکداری اسلامی ارائه دهند که فاکتورها صوری را دنبال نکنند، نباید بانکداری اسلامی در کشور به این شکل اداره شود؛ و از همه بدتر این که برخی مؤسسات مالی اعتبای نام اسلامی و ائمه را هم بر آن می گذارند و این گونه داد و ستدها در آنها وجود دارد که به نام ائمه لطمه می زند.
این مرجع تقلید همچنین خواستار رعایت عدالت در بانکها شد و تأکید کرد: باید حق عدالت و انصاف را در بانکها رعایت کرد، نه این که سرمایه های کلان بیندوزند و ساختمان های سر به فلک کشیده تهیه کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع جریمه دیرکرد بانکها اشاره کرد و اظهار داشت: جریمه های دیرکرد از نظر شرعی صورت صحیحی ندارد، جریمه دیرکرد رباست، کسانی که توانایی پرداخت وام را دارند و نمیپردازند باید تعزیر و جریمه شوند؛ ولی حاکم شرعی می توانند جریمه کند و این جریمه به بیت المال تعلق دارد به دلیل این که تعزیزات به صندوق دولت برمیگردد و گرنه بانکها نمی توانند تعزیر کنند و جریمه دیرکرد از مردم بگیرند.
جالبه ها ! ! !